Warm op de fiets

Net als de koude wordt de grote warmte als een vijand van de mens gezien. “Blijf binnen” is de goede raad die we te horen krijgen via alle mogelijke mediakanalen. Voor de fietsers liggen de kaarten anders. Persoonlijk heb ik geen keuze, de fiets is mijn enige vervoermiddel. Net als de renners die de Tour rijden waag ik mij toch in de hitte van een brandende zon ondanks alle “goede raad”.

Op de fiets kan je je niet verstoppen voor de warmte. Je volgt de weg die voor je is aangelegd en accepteert de omstandigheden zoals ze zijn. Koud in de winter, nat als het regent en zweten onder een te warme zon. Maar voor de mindfull fietser is er niet enkel het afzien op het smeltende asfalt : het plezier om plots voorbij de schaduwplekjes te sturen en de koelte van de bomen te voelen, om toch een briesje te ontdekken dat je kale hoofd streelt als een subtiele omhelzing, om te zoeken naar de juiste ademhaling met de weinige lucht die ervoor handen is.

De regel vandaag is comfort opzoeken. Maar toch haal ik de vreugde uit het bewegen en het tegemoet gaan van de weersomstandigheden. Het is als een ontdekkingsreis, elke moment is anders, elke zonnestraal en elk vleugje wind is anders. En je kan er ook op een verantwoorde manier mee omgaan: een zonnehoed, goed insmeren, de nodige dosis water meenemen. En als de zon de thermometer laat zakken en de regen valt, geen spijt hebben, de regenjas nemen en gewoon verder fietsen. 

Eén reactie op “Warm op de fiets”

  1. Bravo,pour ce petit rappel ,des bienfaits ,du vélo,et ces conseils pratiques,pour son utilisations,dans de bonnes conditions.
    Gasshô Konrad
    Alain Re -No Leymarie.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.