Expo CC t’Vondel

Spin-off Traject #3 Breedbeeld – – 7 juli – 27 oktober

Happy to announce our exhibition Spin-off Traject #3 Breedbeeld with Annemie Van Attenhoven , Liza Traen and An Devroe at CC ‘t Vondel in Halle.

De Brug -Annemie Van Attenhoven

Een visueel eerbetoon aan de Malheidebrug in Lembeek

Soms kan fotografie ook een daad van liefde zijn. Annemie Van Attenhoven brengt bijvoorbeeld een visueel eerbetoon aan een brug die mensen met elkaar verbindt.
– Breedbeeld

malheidebrug

De Malheidebrug is een voetgangersbrug over het kanaal Brussel-Charleroi in Lembeek.
Voorbijgangers bewegen op de brug tussen wolken en water. Alle passanten zijn onderweg naar de ene of andere oever: al joggend, op de fiets, op wandel, op de brommer, met de hond, naar de winkel, in gedachte verzonken, mijmerend of genietend van het landschap. De vogels hebben van deze plaats hun thuis gemaakt.

Het is een plek waar ik dagelijks meerdere keren voorbij fiets. Een plaats met een eigen energie. De nevel, eigen aan de Zennevallei maakt de plek mistig, soms bijna ondoordringbaar, dromerig, mystiek. De vaste contouren vallen weg en geeft ruimte aan het oog. 

Ik heb geprobeerd deze geliefde plek met mijn eigen fotografie vast te leggen en te verbeelden.  De opnames werden in de herfst en de winter 2021 gemaakt.

De aanleg van het kanaal Brussel-Charleroi splitste het natuurgebied rond de Zenne in twee delen. De bouw van de Malheidebrug bracht generaties mensen terug bij elkaar.

Belgian Playground – An Devroe

An lijkt haar moment strak te regisseren en op te tillen naar een ander soort tijdlijn. Ook als ze haar zoeker richt op een samenraapsel van gevels, hekken, afvoerbuizen en wegbedekkingen, ondoordachte garagepoorten of simpelweg op een stapel gerooide bieten, dan nog zit er een strakke harmonie in, die zo te zien nog een eeuwigheid mee kan. En daar hoort milde humor bij: we weten dat het ooit zal verdwijnen, en dat het eigenlijk al verdwenen had moeten zijn, maar dat ene moment dat de foto met ons deelt mag toch een gevoel van tijdloosheid opleveren. Het is er, het zal ooit wel voorbijgaan, het langgerekte nu zal er ooit wel anders gaan uitzien, we kunnen dat allemaal alvast met de glimlach aankijken. De illusie van onveranderlijkheid in al haar schoonheid en lelijkheid, de fotografe weet dat wij het weten, en helpt ons ermee te leven.
Jean Luc Lambreghts over de reeks Belgian Playground

Liza Traen – SugarLove

“In 2019 leerde ik Paulo kennen via een gemeenschappelijke vriend. Ik heb uren naast hem vertoefd tijdens zijn transformatie naar SugarLove. Het hele gebeuren fascineert me. Ik vind het proces even mooi en soms zelfs mooier dan het resultaat.
– Liza Traen